fredag 2. mars 2012

Animasjon av pythagoras læresetning

Dette er en animasjon som illustrerer Pythagoras læresetning.
Tegnet, skrevet og animert i adobe flash CS3.

OBS, trenger tid til å lastes i nettleseren



5 kommentarer:

  1. Hei Stian!

    Jeg synes animasjonen din og forklaringen er kjempebra! Det kan være ok for mange elever at slike animasjoner av mer eller mindre vanskelige "matte-operasjoner" ligger tilgjengelig for dem. Vi vet at det er elever som kvier seg for å spørre når de ikke forstår. Det kan også være et godt hjelpemiddel når foresatte skal prøve hjelpe til.

    SvarSlett
  2. dette var en god fremstilling av Pythagoras lærersetning. Det er utrolig lett å forstå formelen når en får det visualisert på denne måten. Jeg ble også nysgjerrig på hvordan du lagde denne animasjonen. Kanskje du kan lage en Jing-presentasjon slik at vi kan lære Adobe Flash CS3 av deg?

    SvarSlett
  3. Hei Stian!

    Dette var en kjempe fin fremstilling av en matematisk formel. Jeg tenker at mange vil med stor fordel ha nytte av å se slike informative filmer.

    *Birgitte*

    SvarSlett
  4. Takk for kommentarer alle sammen =)
    Hyggelig at dere liker animasjonen.

    CS3 Flash er nok litt for komplisert for en enkel presentasjon og er nok bedre egnet som et eget studie.
    Jeg lærte meg basisbruk av programmet gjennom en bok som heter "Flash CS3 Professional bible", en 1200 siders bok.
    Programvaren er også lisensiert programvare som koster en god del (Jeg kjøpte Adobe CS3 gjennom høyskolen i Tromsø for fire år siden, da kostet pakken 7000,- for studenter =( )

    Nå er CS5 versjonen ute, 29 235,- på komplett.no
    Ikke en hyggelig pris for oss som ikke vil bruke programmene i yrkessamenheng =(

    Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke har brukt CS3 pakken så mye etter anskaffelsen at det var verdt prisen.

    SvarSlett
  5. Jeg syntes animasjonen din var grundig og lett og forstå. Mange elever syntes matte er kjempe kjedelig, men bare tavlegjennomgang og oppgaveløsning. Jeg tror at denne type animasjoner kan være behjelpelig med å variere undervisningen. Variasjon er viktig for at elevene skal kunne holde fokus over en lengere periode. Jeg merer jo selv når jeg er forelesing som varer i flere timer der man kun skal følge med på en foreleser som ikke har med noe jeg kan se, på at jeg raskt mister fokus. Denne type forelesninger får jeg svært lite utbytte av. Hadde man hatt noen slike innslag ville jeg nok fått opp fokuset mitt litt, og det tror jeg elevene også vil!

    SvarSlett