søndag 29. april 2012

Bruk av nettavis i undervisning

Jeg ser for meg at nettavis kan tas i bruk som ukesoppdatering for elever og samtidig fungere som ukesoppdatering for foresatte.
Hver uke får en gruppe på to elever ansvaret for å ta bilder, skrive artikkler fra undervisningen og publisere artiklene i klasseavisen. To til tre artikkler per utgave bør være tilstrekkelig.
Det rulleres mellom elevene hvem som har ukesansvaret for nettavisen.

Gjennom å dokumentere undervisningen ved hjelp av en ukentlig klasseavis vil vi kunne dra nytte av merverdi i undervisningen.
Digitale ferdigheter kan styrkes, undervisningen vil kunne oppleves mer variert, foresatte vil kunne ta større del i skolehverdagen og avisen vil kunne brukes som dokumentasjon på arbeid mot kompetansemål.

Noen av de digitale ferdighetene som vil kunne arbeides med gjennom nettavisa er bildebehandlig, tekstbehandling, publisering og referansebruk på internett.

De foresatte vil kunne lese og se noe av det elevene har gjort i uka som har vært. Dette kan føre til at elevene får en ekstra gjennomgang av lærestoffet gjennom samtale med sine foresatte. Dette vil igjen kunne hjelpe elevene til å huske lærestoffet bedre og kunne bedre motivasjonen for skolearbeid.

Klasseavisen vil kunne brukes som dokumentasjon både gjennom sitt eget innhold og sin egen utforming og gjennom undervisningen artiklene baserer seg på.

1 kommentar:

  1. Dette synes jeg var interessant. Dette hørtes utrolig spennende ut! Særlig med tanke på at elevene her kan få en ekstra mulighet for repetisjon av det innlærte fagstoffet. Gjennom det at elevene selv skal lage egne artikler og produsere for andre, så fører jo muligens det også med seg at de er mer opptatt av at det de skriver er riktig og viktig for alle som skal lese det. De blir altså trent opp til å fokusere på mottakerbevissthet. Og den jobben de legger ned blir viktig, ikke bare for en selv, men for de andre elevene også.
    Jeg synes det du har skrevet om at foreldrene også kan ha nytte av dette er bra, dette kan igjen føre til et bedre samarbeid mellom skolen og hjemmene.

    SvarSlett